Logo
Mijn 4D MENU

Eigentijdse woning Putten

'ruimtelijke implementatie'

'fantastische ruimten met veel licht'

opdrachtgever

'de grenzen van het bestemmingsplan zijn opgezocht'

gemeente Putten

Bouw locatie: Putten

Bouwer: Aannemersbedrijf M. Vierwind

Opdrachtgever: particulier

Start ontwerp: 2005

Oplevering: 2007

Eigentijdse woning

Een zeer bepalend bestemmingsplan wat niet alleen het gebruik van een kap maar ook de exacte helling ervan omschreef, leidde tot een architectonische zoektocht voor deze vrijstaande woning in Putten. De opdrachtgever had namelijk een modern, strak en plat volume voor ogen met veel glas. Een mix van beide eisen was niet alleen het voor de hand liggende uitgangspunt, maar tegelijkertijd ook de uitdaging voor de ontwerper. Alle grenzen van het bestemmingsplan werden onderzocht en menigmaal overschreden tot uiteindelijk overeenstemming met de gemeentelijke instantie werd bereikt. In het ontwerp zijn de twee uitgangspunten duidelijk te herkennen door de afwijkende kleur en gekozen materialisering. Het donkere volume is met haar metselwerk en vlakke pannen het ‘traditionele’ basisvolume waar op verschillende plaatsen 2 wit gestucte ´moderne´ volumes geïmplementeerd zijn. In de zuidzijde van de woning is er veel gebruik gemaakt van glas waardoor er een maximale openheid is ontstaan naar het achterterrein van het kavel.

Lees meer
Vorig project Volgend project