Logo
Mijn 4D MENU

Kantoorgebouw te Putten

‘flexibel werken’

'een donker metselwerk-massief'

minimalistische uitstraling

Kantoor Jong&Laan accountants

vestiging Putten

Bouw locatie: Putten

Bouwer: Bouwbedrijf Mulder Elspeet bv

Opdrachtgever: dhr. H. Kemper & H. Westerbroek

Start ontwerp: 2004

Oplevering: 2006

Kantoorgebouw te Putten

Flexibel en efficiënt ruimtegebruik zijn de kernwoorden waarmee het kantoorgebouw van accountantskantoor de Jong & Laan is opgezet. De enige uitzondering hierop is de ruime toegangshal die zich over de volledige hoogte van het gebouw uitstrekt. In deze taps toelopende hal is de “eyecatcher” van het kantoorgebouw te vinden; namelijk de hoofdtrap, die als een ruimtelijk element uitgedetailleerd is. Het exterieur van het kantoor kenmerkt zich door haar rustige en minimalistische uitstraling die bereikt is door het toepassen van slechts twee hoofdelementen met een duidelijk eigen materialisering. De basis bestaat uit een donker metselwerk-massief die zich over twee verdiepingen uitstrekt. Gedeeltelijk hier bovenop rust een tweede verdieping, uitgewerkt in een lichtogend plaatmateriaal, die de hoeklocatie van het kantoorgebouw accentueert. Een diepe nis in deze gevel verduidelijkt niet alleen de hoofdentree, maar biedt ook ruimte aan een buitenbalkon.

 

Lees meer
Vorig project Volgend project