Logo
Mijn 4D MENU

KCC gemeentehuis Oldebroek

'frisse ontmoeting'

vernieuwde centrale hal

'ontmoeting tussen oud en nieuw'

nieuwe spreekkamers

'open en transparant'

Bouw locatie: Oldebroek

Bouwer: Prins Bouw bv

Opdrachtgever: Gemeente Oldebroek

Start ontwerp: 2013

Oplevering: 2014

KCC gemeentehuis Oldebroek

Het gemeentehuis van Oldebroek is architectonisch een bijzonder gebouw. Het heeft een heldere symmetrische opzet waarbij de structuur bestaat uit een grid van beton kolommen. In het hart van het gebouw is een vide die de twee verdiepingen van het gemeentehuis op een ruimtelijk manier met elkaar verbindt. Hoewel de materialisatie en het kleurgebruik karakteristiek is geeft dit met name een gedateerde indruk. Vooral het plafond, bestaande uit kleine profiellatjes van hardhout, geeft een donkere uitstraling aan het gebouw. De centrale hal mist, mede door de gekozen inrichting, de  nodige ruimtelijkheid en komt  als een onsamenhangend geheel over.

De kernwaarden voor het nieuwe Klant Contact Centrum (KCC) zijn; representatief en klantgericht. Naast een ruimtelijke optimalisatie van de bouwkundige opzet is met name de toepassing van kleuren en materialen bepalend voor de gewenste uitstraling. Daarom is in het programma van eisen beschreven dat de uitstraling van het publiekscentrum fris, eigentijds en smaakvol qua kleur en materiaal gebruik moet worden. Tegelijkertijd mag de nieuwe inrichting ook herkenbaar blijven en enigszins verwijzen naar dat wat er was.

Als basis voor de nieuwe inrichting is gekozen voor twee elementen namelijk hout en groen. Het hout komt voort uit de bestaande karakteristieke inrichting waarin de kozijnen, de balustraden en het plafond bepalend zijn. De gewenste eigentijdse uitstraling wordt ingebracht door de toepassing van de kleur groen. De groene kleur in het interieur brengt een zekere frisheid mee, werkt ontspannend en legt onbewust een link met de natuur. De kleur groen is in verschillendel tinten toegepast; voor de nieuwe vloerbedekking is een donkere kleur gekozen en de diverse inrichtingselementen hebben een lichte frisse kleur groen gekregen. Naast de gekozen hoofdkleur zijn er accenten in de inrichting toegepast die naast de rust in de basis een stuk levendigheid in het interieur brengen. De bestaande vloerafwerking van de centrale hal wordt gehandhaafd. De grootste verandering is de vervanging van het vaste, houten plafond. Het nieuwe plafond verwijst met haar liniaire belijning naar de oude latjesstructuur, maar is veel lichter qua kleur en makkelijker uitneembaar.

Lees meer
Vorig project Volgend project