Logo
Mijn 4D MENU

Monumentaal deel stadhuis Nijkerk

'oude luister hersteld'

'historisch vergaderen met alle faciliteiten'

Secretarie-kamer

Ruimtelijk ontvangst

gemeentesecretaris

Bouw locatie: Nijkerk

Bouwer: Prins Bouw bv

Opdrachtgever: Gemeente Nijkerk

Start ontwerp: 2012

Oplevering: 2013

Monumentaal deel stadhuis Nijkerk

Na diverse verbouwingen, aanpassingen en uitbreidingen door de jaren heen, bestaat het gemeentehuis van Nijkerk uit een bijzondere verzameling van diverse bouwdelen. Het meest kenmerkende deel is het oude monumentale pand dat direct aan het oude havenhoofd van Nijkerk ligt. Dit deel is relatief klein en herbergt op de verdieping een mooie karakteristieke trouwzaal.

Omdat de gemeente behoefte heeft aan representatieve vergaderruimte wordt besloten om het oude, monumentale deel te verbouwen. Op de begane grond zijn representatieve vergaderkamers gedacht en op de verdieping is er een sterke behoefte om de faciliteiten voor de trouwzaal te verbeteren. In een totaal inrichtingsplan die afgestemd is op een historisch onderzoek is de oude ‘luister’ van het monumentale deel weer teruggebracht. Alle, nog aanwezige, authentieke onderdelen zijn in een mooie balans gebracht met een nieuwe stakke invulling van het interieur.

Lees meer
Vorig project Volgend project