Logo
Mijn 4D MENU

Uitbreiding woning Parklaan te Putten

‘eten en werken in de tuin’

'een spannend contrast'

oud & nieuw

'vormgeving van het volume is ontstaan vanuit de eisen'

vigerende bestemmingsplan

Bouw locatie: Putten

Bouwer: Bouwbedrijf J. Timmer bv

Opdrachtgever: particulier

Start ontwerp: 2007

Oplevering: 2009

Uitbreiding woning Parklaan te Putten

Met de uitbreiding van het karakteristieke jaren ’30 huis zijn op voorhand twee verschillende uitgangspunten met de opdrachtgever besproken, namelijk uitbreiden en aansluiten op de bestaande stijl van de woning of het lostrekken van de uitbreiding en in een eigentijdse stijl opbouwen. Voor dit laatste is uiteindelijk gekozen zodat er een spannend contrast is ontstaan tussen oud en nieuw.

De structuur van de bestaande uitbouw is als basis gebruikt voor de nieuwe uitbreiding. Op de begane grond is een ruime keuken met transparante eetkamer gerealiseerd. Vanuit de eetkamer kan de men optimaal genieten van de tuin. Boven deze uitbouw “zweeft” als het ware een zwaar ogend volume doordat deze geheel bekleed is met natuurstenen leien. De vormgeving van het volume is ontstaan door de exacte hoogte eisen van het bestemmingsplan over te nemen. De  opbouw biedt een extra werkruimte die middels een vide direct in verbinding staat met de ondergelegen eetkamer. Deze vide en de aangrenzende hoge glaspui geven de uitbreiding een mooie ruimtelijkheid en een duidelijke verbinding met de tuin die in de oude situatie minimaal was.

Lees meer
Vorig project Volgend project