Logo
Mijn 4D MENU

Verbouwing en interieurontwerp Museum Oud Nijkerk

Nieuwe ruimtelijke eenheid

Begane Grond

Een nieuwe heldere logistieke structuur

Verticaal stijgpunt

Zichtlijnen door vides rondom trappenhuis

Bouw locatie: Venestraat 16 Nijkerk

Bouwer: Bouwmaatschappij Kroon bv

Opdrachtgever: Stichting Oud Nijkerk

Start ontwerp: 2013

Oplevering: 2015

Verbouwing Museum Oud Nijkerk

Vanaf augustus 2014 is Venestraat 16 het nieuwe onderkomen van Museum Oud Nijkerk. Het pand is van oorsprong het laatmiddeleeuwse Gasthuis, gelegen aan de oude doorgaande weg van Amersfoort naar Zwolle. Pelgrims, reizigers en arme inwoners van de stad vonden hier een maaltijd en een bed. Het museum zal in dit pand de hedendaagse bezoekers welkom heten en de geschiedenis van Nijkerk presenteren.
4D heeft het ontwerp gemaakt voor de verbouwing en de nieuwe inrichting van het museum.  Hierdoor wordt er een museum gerealiseerd die  groter is, hoogwaardig en attractiever, met veel ruimte voor exposities, interactie, een open depot en een kenniscentrum over de geschiedenis van Nijkerk.

De belangrijkste ingrepen in het bestaande pand zijn een heldere logistieke structuur in horizontale en verticale richting creëren. Hierdoor ontstaat een nieuwe ruimtelijkheid die verbindingen legt tussen de verschillende ruimten / verdiepingen.  De basis van het museum is helder en rustig. De museale collectie kan hierdoor maximaal tot z'n recht komen.

Lees meer
Vorig project Volgend project