Logo
Mijn 4D MENU

Eigentijdse woning Vathorst te Amersfoort

‘op-recht lijnenspel’

'contrast van materialen'

architect

'ruimtelijke beleving voorzien van veel daglicht'

opdrachtgever

Bouw locatie: Amersfoort

Bouwer: n.n.b.

Opdrachtgever: particulier

Start ontwerp: 2011

Oplevering: 2014

Eigentijdse woning Vathorst te Amersfoort

In de nieuwbouwwijk de Velden in Amersfoort worden verschillende kavels uitgegeven voor de bouw van vrijstaande, eigentijdse, woningen. Het bestemmingplan biedt veel ruimte om de kavels maximaal te benutten. Dit past ook bij de wens van de opdrachtgever die zijn verworven bouwkavel zo efficiënt mogelijk wil gebruiken.

De woning bestaat uit een aantal rechthoekige volumes die in een bepaalde compositie bij, en ook op elkaar zijn geplaatst. Hierdoor is een horizontaal en verticaal lijnenspel in de gevels ontstaan. De gekozen materialisering voor de verschillende volumes bestaat uit een combinatie van stucwerk en een aankleding van lei-tegels. Deze ‘harde’ materialen staan in een mooi contrast met het ‘zachte’ en warmere hout welke in de gevelopeningen is toegepast.

Lees meer
Vorig project Volgend project